
Linzer karika
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, 25 g darált diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliáscukrot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor a citrom levéből csavarunk bele pár cseppet!
Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett pulton, 4 cm átmérőjű virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikba kis kerek lyukat szaggatunk. Ezek lesznek a felső lapok.
A maradék tésztát újra gyúrjuk, ha szükséges citromlét adunk hozzá megint.
1-1 cm távolságra egymásrtól szilikonos sütőpapírra rakjuk őket.
A felső karikákat lekenjük felvert egész tojással és meghintjük darált dióval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sülnek.
Az alsó lapokat vastagon megkenjük baracklekvárral, majd ráhelyezzük a felső lapokat.
A végén meghintjük mindegyiket porcukorral.
Fedeles edénybe rakva a linzer-t, hamar puhává válnak.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



