Linzer karika
Hagyományos

Linzer karika

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ez is anyukám receptje, amit nagyon szeretek. Egyszerű és nagyszerű hagyományos linzer karika lesz belőle.

Hozzávalók

  • 20 dkg (200 g) vaj
  • 30 dkg (300 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 9 dkg (90 g) porcukor
  • 25 g dió (darált)
  • 1 db citrom héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • kevés citromlé
  • kenéshez 1 tojás (M-es)
  • tetejére 25 g dió (darált)
  • 40 dkg (400 g) sárgabaracklekvár
  • 1 ek porcukor

A recept

A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, 25 g darált diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliáscukrot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor a citrom levéből csavarunk bele pár cseppet!

Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett pulton, 4 cm átmérőjű virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikba kis kerek lyukat szaggatunk. Ezek lesznek a felső lapok.

A maradék tésztát újra gyúrjuk, ha szükséges citromlét adunk hozzá megint. 

1-1 cm távolságra egymásrtól szilikonos sütőpapírra rakjuk őket.

A felső karikákat lekenjük felvert egész tojással és meghintjük darált dióval.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sülnek.

Az alsó lapokat vastagon megkenjük baracklekvárral, majd ráhelyezzük a felső lapokat.

A végén meghintjük mindegyiket porcukorral.

Fedeles edénybe rakva a linzer-t, hamar puhává válnak.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.