
Levendulaszörp
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A kristálycukrot egy edénybe öntjük, majd felöntünk a vízzel.Addig kevergetjük, míg el nem olvad a cukor.
Ha felforrt a szirup, akkor belekeverjük a citromsavat is és beletesszük a virágokat. Kihűlésig hagyjuk szoba-hőmérsékleten állni.
Leszűrjük és hűtőben tároljuk.
Ízlés szerint vízzel hígítva fogyasztjuk. Nálunk a 30 g szörp egy pohár vízbe higítás vált be.
Én ezt a mennyiséget hűtőben tárolom. Télre lehet borkősavval tartósítani a bodza szörp-öt 3 g/liter mennyiségben. A leszűrt szörpből 1 dl-t vegyetek ki és ebben oldjátok fel a borkősavat. Ezt keverjétek bele a többi szörpbe.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek szörp kategóriában
Összes recept