Levendulaszörp
Hagyományos

Levendulaszörp

Ital Szörp
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A levendula nem csupán egy gyönyörű virág, amely a kertünk éke lehet, hanem egy sokoldalú gyógynövény is, amelyet számtalan módon felhasználhatunk a konyhában. A levendulaszörp egy igazán különleges és frissítő ital, amely tökéletesen megragadja ennek a csodálatos növénynek az illatát és ízét. Ezzel a szörppel nem csak hűsítő frissítőt készíthetsz magadnak és szeretteidnek, hanem kreatív alapanyagként is használhatod koktélok vagy desszertek elkészítéséhez. A levendulaszörp recept egyszerű, így akár kezdőként is bátran nekivághatsz. A saját készítésű szörp különlegessége abban rejlik, hogy pontosan tudod, milyen alapanyagok kerülnek bele, így garantáltan adalékanyag-mentes, természetes italt kínálhatsz. Fedezd fel velünk a levendula varázsát, és készítsd el ezt a mennyei szörpöt, amely garantáltan elhozza a nyár illatát és ízét minden pohárba!

Hozzávalók

Szörphöz (vízzel higítani kell)

  • 2 marék (kb 100 db) levendulavirág
  • 1 kg kristálycukor
  • 1 liter víz
  • 25 g citromsav

A recept

A kristálycukrot egy edénybe öntjük, majd felöntünk a vízzel.Addig kevergetjük, míg el nem olvad a cukor.

Ha felforrt a szirup, akkor belekeverjük  a citromsavat is és beletesszük a virágokat. Kihűlésig hagyjuk szoba-hőmérsékleten állni.

Leszűrjük és hűtőben tároljuk.

Ízlés szerint vízzel hígítva fogyasztjuk. Nálunk a 30 g szörp egy pohár vízbe higítás vált be.

Én ezt a mennyiséget hűtőben tárolom. Télre lehet borkősavval tartósítani a bodza szörp-öt 3 g/liter mennyiségben. A leszűrt szörpből 1 dl-t vegyetek ki és ebben oldjátok fel a borkősavat. Ezt keverjétek bele a többi szörpbe.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.