Lepénykenyér
Hagyományos

Lepénykenyér

Kelt tészta Kenyér
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Mindenféle kenyér létezik a világon. Most egy olyat mutatok nektek, ami sok országban nagyon népszerű és rengeteg neve van pl. Naan kenyér. Ez egy nagyon egyszerű lepénykenyér az a jó benne, hogy nem élesztős és 10 perc alatt elkészül úgy, hogy még a sütőt se kell bekapcsolnod. Tökéletes azokon az estéken, amikor rohanunk és nincs kenyerünk vagy nincs időnk kelt tésztát készíteni.

Hozzávalók

6 darabhoz

  • 40 dkg (400 g) natúr joghurt
  • 50 ml víz
  • 1 tk napraforgóolaj
  • 1-2 tk (5-10 g)
  • 55 dkg (550 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 tk sütőpor

A recept

A joghurtot és a vizet az olajjal elkeverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük a tésztát. Nem árt neki, ha dagasztógéppel csináljuk, hiszen a lisztnek itt is meg kell magát szívni a folyadékokkal. 

Egy nagyon jó kis ruganyos nem ragadós tésztát kell kapnunk. 6 felé osztjuk, majd mindegyiket akkorára nyújtjuk lisztes pulton, amekkora a serpenyőnk.

Minimálisan olajozott teflonos serpenyőben sütjük kb. fele "lángon". Én az indukciós lapomat 6-osra állítottam a 10es skálán. Úgy állítsátok, mintha palacsintát sütnétek.

Egyik oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már látjuk, hogy szépen megpúposodott. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes lenyomni, ahol felpúposodik.

Még forrón megkenhetjük vajjal vagy fokhagymás vajjal :)

Tunkolásra és szendvicsnek is alkalmas, de bármire jó, amire egy tortillát használnál!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.