Lencseleves gazdagon
Hagyományos

Lencseleves gazdagon

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A lencseleves gazdagon egy hagyományos, tápláló étel, amely különösen a hideg napokon nyújt melegítő élvezetet. A gazdag ízeket a lencse, a sárgarépa és a füstölt hús harmonikus kombinációja adja, míg a házi rántás és a tojásos galuska sűrítik és gazdagítják az ételt. A mustár és ételízesítő pedig egy finom pikáns jegyet csempész a levesbe. Ez a recept tökéletes választás egy kiadós étkezéshez, mely minden falatjában a hagyományos magyar konyha ízeit őrzi.

Hozzávalók

Leveshez

  • 250 g száraz lencse
  • 2 liter víz
  • fél kis fej vöröshagyma
  • 2 púpos kiskanál (10 g) ételízesítő
  • 1 tk (5 g)
  • 2 szál sárgarépa
  • kevés valamilyen füstölt sertéshús
  • pici mustár

Rántáshoz

  • 3 ek (30 g) napraforgóolaj
  • 1 púpos ek (20 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • fél kis fej vöröshagyma
  • 1 tk (5 g) pirospaprika (őrölt)

Tésztához

  • 50 g víz
  • 1 kk
  • 100 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 tojás (M-es)

A recept

A lencsét néhány órára beáztatjuk vízbe.

Ha kicsit megszívta magát lemossuk és egy fazékba tesszük a lencsét.

Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.

Addig főzzük amíg a lencse és a répa meg nem puhul.

Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)

Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.

Ekkor egy tojásból és lisztből galuskát készítünk, majd egy kanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.

Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.

Tejföllel tálaljuk

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.