
Lencseleves gazdagon
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Leveshez
-
250 g száraz lencse
-
2 liter víz
-
fél kis fej vöröshagyma
-
2 púpos kiskanál (10 g) ételízesítő
-
1 tk (5 g) só
-
2 szál sárgarépa
-
kevés valamilyen füstölt sertéshús
-
pici mustár
Rántáshoz
-
3 ek (30 g) napraforgóolaj
-
1 púpos ek (20 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
fél kis fej vöröshagyma
-
1 tk (5 g) pirospaprika (őrölt)
Tésztához
-
50 g víz
-
1 kk só
-
100 g búzafinomliszt (BL 55)
-
1 tojás (M-es)

A recept
A lencsét néhány órára beáztatjuk vízbe.
Ha kicsit megszívta magát lemossuk és egy fazékba tesszük a lencsét.
Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.
Addig főzzük amíg a lencse és a répa meg nem puhul.
Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)
Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.
Ekkor egy tojásból és lisztből galuskát készítünk, majd egy kanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.
Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.
Tejföllel tálaljuk
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek leves kategóriában



