Legfinomabb sörkifli egészségesebben
Egészségtudatos

Legfinomabb sörkifli egészségesebben

Kelt tészta Sós Aprósütemény
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Van egy legfinomabb sörkifli receptem , amit nagyon szeretek, mert hihetetlenül puha és napokig az is marad, de viszonylag sok cukor van benne, valamint tömlős sajt. Gondoltam egyet és kicseréltem néhány hozzávalót, hogy egészségesebb verzió jöjjön létre a fiúk uzsonnás dobozába, így jött létre a legfinomabb sörkifli egészségesebben. Remélem ízleni fog nektek is nálunk észre sem vették a változást, nagy sikere volt.

Hozzávalók

Tésztához

  • 45 dkg (450 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 10 dkg (100 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
  • 2 tk (10 g)
  • 5 g kristálycukor
  • 25 g (fél kocka) friss élesztő
    VAGY
    1 zacskó (7 g) szárított élesztő
  • 2,5 dl tehéntej (2,8%)
  • 50 g napraforgóolaj
  • 30 g tejföl (20%)
  • 10 dkg (100 g) sajtkrém

Egyéb

  • 50 g vaj
  • kenéshez tojás (M-es)
  • reszelt trappista sajt
  • szóráshoz magvak

A recept

A liszteket beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.

Tejbe beletesszük a tejfölt és a krémsajtot, majd beleöntjük az olajat és kéz-melegre melegítjük, majd az élesztőre öntjük. 

Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van.

40 percet hagyjuk kelni a tésztát.

Ha megkelt, akkor 4 egyenlő darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.

Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 48 db csíkká. (kb olyanra, mint egy gyufa)

Kerekre nyújtunk minden tésztagombócot, amekkorára csak tudjuk.

A darabokat 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.

TIPP: Ízlés szerint tölthetjük a vaj mellett sonkával, sajttal vagy kolbásszal.

Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.

Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.  

A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.

Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.