
Legfinomabb sörkifli egészségesebben
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
45 dkg (450 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
10 dkg (100 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
-
2 tk (10 g) só
-
5 g kristálycukor
-
25 g (fél kocka) friss élesztőVAGY1 zacskó (7 g) szárított élesztő
-
2,5 dl tehéntej (2,8%)
-
50 g napraforgóolaj
-
30 g tejföl (20%)
-
10 dkg (100 g) sajtkrém
Egyéb
-
50 g vaj
-
kenéshez tojás (M-es)
-
reszelt trappista sajt
-
szóráshoz magvak

A recept
A liszteket beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.
Tejbe beletesszük a tejfölt és a krémsajtot, majd beleöntjük az olajat és kéz-melegre melegítjük, majd az élesztőre öntjük.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van.
40 percet hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt, akkor 4 egyenlő darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.
Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 48 db csíkká. (kb olyanra, mint egy gyufa)
Kerekre nyújtunk minden tésztagombócot, amekkorára csak tudjuk.
A darabokat 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.
Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.
Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.
A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.
receptek További receptek egészségtudatos kategóriában



receptek További receptek aprósütemény kategóriában



