Legfinomabb sörkifli
Hagyományos

Legfinomabb sörkifli

Kelt tészta Sós Aprósütemény
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Van egy EXPRESS SÖRKIFLI receptem , amit nagyon szeretek, mert nagyon gyorsan megvan ha váratlan vendégek jönnek, de másnapra már nem olyan finom. Nyáron volt szerencsém találkozni egy messzi barátnőmmel, aki uzsonnára sörkiflit készített és a hazafelé útra is csomagolt nekünk belőle. Hihetetlenül finom puha szinte felhő szerű volt a tésztája így kiérdemelte a legfinomabb sörkifli címet. Maradt pár db, ami napokig változatlanul puha és finom volt. Így egyértelmű volt, hogy ezt a receptet is meg kell írnom a honlapra! Köszönöm Rita!!!!

Hozzávalók

Tésztához

  • 55 dkg (550 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 tk (10 g)
  • 30 g kristálycukor
  • 35 g friss élesztő
    VAGY
    10 g szárított élesztő
  • 2,5 dl tehéntej (2,8%)
  • 50 g napraforgóolaj
  • 30 g tejföl (20%)
  • 100 g sajtkrém

Egyéb

  • 50 g vaj
    VAGY
    50 g sütőmargarin
  • kenéshez tojás (M-es)
  • tetejére reszelt sajt
  • tetejére magvak

A recept

A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.
Kézmelegre meglangyosítjuk a tejet, majd az élesztőre öntjük. 
Beletesszük a tejfölt és a sajtkrémet, majd beleöntjük az olajat.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van. 
Egy órát hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt, akkor 3 egyenló darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.
Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 36 db csíkká. (kb olyanra, mint egy vastagabb gyufa)
Kerekre nyújtunk minden darabot, amekkorára csak tudjuk.
A darabokat 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.

TIPP: Ízlés szerint tölthetjük a vaj mellett sonkával, sajttal vagy kolbásszal.

Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket. 

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.

Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.  

A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.

Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.

Vélemények

  • Legfinomabb sörkifli. Isteni a tésztája és másnap is puha, hogyha marad.... Bármivel töltve, vagy töltelék nélkül. Zseniális recept!
    Krisztina

    Krisztina

  • Gyorsan kész van és eszméletlenül finom!
    Katalin

    Katalin

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.