
Lecsó
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és eltávolítjuk a magokat. Bár sokan úgy tartják, hogy a magok adnak ízt az ételnek, mi nem szeretjük őket, ezért ezeket mindig kihagyjuk. Természetesen a csumáját is bele lehet tenni, ha szeretitek. A paprikákat körülbelül 2 cm x 2 cm-es négyzetekre vágjuk, így főzés közben nem fognak teljesen szétesni.
A szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb lábosban kiolvasztjuk a zsíron. Amikor a szalonna már szépen megsült, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk.
A pirított hagymára tesszük a felkockázott paprikát. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a pirospaprikát. Óvatosan összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A paradicsomot is felkockázzuk, majd hozzáadjuk a paprikás-hagymás alaphoz. Nem teszünk fedőt a lábosra, mert így a lecsó leve nem fog túlzottan felgyűlni, és a zöldségek is jobban megőrzik az állagukat.
A lecsót addig főzzük, amíg a paradicsom héja összepöndörödik. Ekkor van készen az étel – ezt a trükköt nagymamámtól tanultam, és mindig beválik.
Tálaláskor friss kenyérrel kínáljuk. Ötletet rengeteget találtok hozzá a honlapon. Jó étvágyat kívánunk a mi családi lecsónkhoz!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



