Kürtőskalács kifli
Hagyományos

Kürtőskalács kifli

Kelt tészta Édes
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Mindig szeretem böngészni az internetet. Minap szembejött velem egy kürtöskalács kifli recept. Megnézve az összetevőket biztos nagyon finom lehet, de én egyből arra gondoltam, miért is ne lehetne az eredeti kürtőskalács receptemet fogni és kiflinek megsütni. Ki kellett próbálnom ahogy az időm engedte. Nem bántam meg, mert nagyon finom falatnyi édesség lett belőle. Vendégvárónak, egy kávé mellé, de akár a karácsonyi asztalra is tökéletes finomság. Kívül ropogós, belül pihepuha és nem utolsó sorban nagyon CUKIIIII.

Hozzávalók

Tésztához (64 db mini kiflihez)

  • 30 dkg (300 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • egy csipet
  • 1 ek (20 g) kristálycukor
  • 15 g friss élesztő
    VAGY
    kb 4 g szárított élesztő
  • 150 ml tehéntej (2,8%)
  • 1 tojás (M-es)
  • 50 g puha vaj
    VAGY
    50 g puha sütőmargarin

Forgatáshoz

  • 100 g kristálycukor
  • 1 tk (3 g) fahéj (őrölt)

A recept

Kimérjük egy tálba a lisztet, beleszórjuk a sót és egy mélyedést készítünk a közepére. Ide szórjuk a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a kellemes kéz meleg tejet. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a tojást és a zsiradékot, majd a tésztát kidagasztjuk.

Ha kész, akkor szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük a kürtőskalács tésztát.

A megkelt tésztát lisztezett pultra rakjuk, majd 4-be vágjuk és egyenként gömbölyítjük őket. 

A fahéjas cukor egy negyedét (kb 25 g) kiszórjuk a pultra és rárakunk egy gombócot. Addig nyújtjuk kerekre, amíg az összes cukor el nem tűnik. Közben mindig forgatjuk, hogy mindegyik oldalára jusson bőven cukor. Nagyon vékony lesz, de az nem baj. 

16 cikkre vágjuk a tésztát és egyesével feltekerjük őket mini kiflinek.

Tepsibe rakjuk őket, majd 30 percig kelesztjük őket.

Kürtőskalács kifli

Sütés előtt

180-200 fokra előmelegített (alul-felül sütésen) sütőbe toljuk és pirulásig sütjük. (Kb 12-20 perc). Ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és kiszárad az egész kiflink :(

TIPP: Természetesen kedvünk szerint készíthetünk belőle vaníliáscukorral vagy dióval is a fahéj helyett.

Vélemények

  • Az én drága barátnőm, amikor terhes volt, 9 hónapon keresztül ezt csináltam neki azóta is sűrűn készül. Ugyanitt jegyezném meg, hogy még sok sok képet megosztanék, de ez a legkevesebb történet
    Mónika

    Mónika

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.