Krumplis tészta
Hagyományos

Krumplis tészta

Főétel Tészta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Szerintem a krumplis tészta az egyik étel, amit a legtöbb ember szeret és minimális hozzávalóból összedobható. Jó kis kovászos vagy savanyú uborkával az igazi. De ha mindenhez még tészta is házi az már maga a mennyország.

Hozzávalók

Krumplihoz

  • 500 g krumpli
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 tk pirospaprika (őrölt)
  • kb 3-4 dl víz
  • kevés napraforgóolaj
    VAGY
    kevés sertészsír
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)

Tésztához

  • 200 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 db tojás (M-es)
  • csipet

A recept

Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon vagy zsíron megpirítjuk. Ha szépen üveges lett, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával.

A krumplit meghámozzuk és fél centis karikákra szeljük. A szeleteket úgy daraboljuk, hogy kb 1* 1 cm-es négyzeteket kapjunk. Ez azért jó, mert hamar megfől a krumpli és átjárja a pörköltalap íze. 

Rádobjuk a hagymára az összevágott krumplit és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi a krumplit. Sózzuk, borsozzuk. 

Így főzzük fedő nélkül addig, amíg a krumpli meg nem fől. Menet közben kóstoljuk, hogy elég sós-e.

Ha megfőtt, akkor krumplitörővel összetörjük. 

Ebbe keverjük a megfőtt tésztát. Így együtt még igyekszünk kicsit átpirítani az egészet a serpenyőben.

Ízlés szerint tehetünk rá pirított kolbász chipset. 

Savanyú vagy KOVÁSZOS UBORKÁVAL tálaljuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.