
Krumplis tészta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon vagy zsíron megpirítjuk. Ha szépen üveges lett, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával.
A krumplit meghámozzuk és fél centis karikákra szeljük. A szeleteket úgy daraboljuk, hogy kb 1* 1 cm-es négyzeteket kapjunk. Ez azért jó, mert hamar megfől a krumpli és átjárja a pörköltalap íze.
Rádobjuk a hagymára az összevágott krumplit és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
Így főzzük fedő nélkül addig, amíg a krumpli meg nem fől. Menet közben kóstoljuk, hogy elég sós-e.
Ha megfőtt, akkor krumplitörővel összetörjük.
Ebbe keverjük a megfőtt tésztát. Így együtt még igyekszünk kicsit átpirítani az egészet a serpenyőben.
Ízlés szerint tehetünk rá pirított kolbász chipset.
Savanyú vagy KOVÁSZOS UBORKÁVAL tálaljuk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek tészta kategóriában



