Krumplifőzelék
Hagyományos

Krumplifőzelék

Főétel Főzelék
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Vannak nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek. Ilyenek a főzelékek. De tényleg olyan egyszerű elkészíteni pl. egy krumplifőzelék-et? Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egyáltalán nem egyszerű. Vagy híg lesz vagy betonkemény. Jól eltalálni nagyon nehéz. Gondoltam lesz akinek segítek azzal, hogy leírom én hogyan készítem.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 l víz
  • 2 babérlevél
  • ízlés szerint
    VAGY
    ízlés szerint ételízesítő
  • 50-100 g füstölt sertéshús
  • 60 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 60 g sertészsír
  • 40 g vöröshagyma
  • 50 g tejföl (20%)

A recept

A krumplit meghámozzuk, majd kb 3-4 mm széles karikákra vágjuk. 

Felöntjük a vízzel, sózzuk majd belerakjuk a babérlevelet és a füstölt húst.

Közepes lángon puhára főzzük a krumplit.

Amíg fől addig zsemleszínű rántást készítünk a lisztből és a zsírból, melyben a finomra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Ízlés szerint a kész rántásba keverhetünk őrölt pirospaprikát.

A rántást nagyon óvatosan a megfőtt burgonyához keverjük. Sóval ismét ízesítjük ha kell és lassan készre főzzük. 

Az elkészített főzelékhez 50 g tejfölt keverünk a krumplifőzelék-be.

Ne ijedjünk meg attól, ha még hígnak látjuk ilyenkor, mert ahogy hűl ki még sűrűsödni fog.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.