
Krumplifőzelék
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A krumplit meghámozzuk, majd kb 3-4 mm széles karikákra vágjuk.
Felöntjük a vízzel, sózzuk majd belerakjuk a babérlevelet és a füstölt húst.
Közepes lángon puhára főzzük a krumplit.
Amíg fől addig zsemleszínű rántást készítünk a lisztből és a zsírból, melyben a finomra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Ízlés szerint a kész rántásba keverhetünk őrölt pirospaprikát.
A rántást nagyon óvatosan a megfőtt burgonyához keverjük. Sóval ismét ízesítjük ha kell és lassan készre főzzük.
Az elkészített főzelékhez 50 g tejfölt keverünk a krumplifőzelék-be.
Ne ijedjünk meg attól, ha még hígnak látjuk ilyenkor, mert ahogy hűl ki még sűrűsödni fog.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főzelék kategóriában


