
Krémes hagymás törtkrumpli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Ez nagyon egyszerű. A zárójelben lévő mennyiségek kb 5 db combhoz elegendőek (nálunk).
A krumplit (kb 1 kg) megpucoljuk, kockákra vágjuk és megfőzzük sós vízben.
Amíg fől a krumpli, addig (kb 150 g) hagymát kevés olajon vagy zsíron megpirítunk. Akkor jó ha nem csak üveges hanem kap egy kis színt is. Tehetünk bele szalonnát is.
Ezután, ha megfőtt a burgonya a főzővizet leöntjük és egy krumplitörővel összetörjük vagy csak hagyjuk keverés közben összetörni úgy még darabosabb. Az a jó ha darabos marad, mert nem krumplipüré a cél.
Ekkor teszünk bele egy kis darab (25-30 g) vajat, hogy felolvadjon benne.
Beleöntjük a pirított hagymát és öntünk bele cukrozatlan habtejszínt.
Elkeverjük és megkóstoljuk. Ízlés szerint megsózzuk. Vigyázzunk, mert a krumpli sós vízben főtt nehogy elsózzuk.
Ha nem elég krémes a törtkrumpli, akkor bátran adjunk hozzá még tejszínt, de vigyázzunk nehogy folyós legyen a végeredmény. Az én krumplim probléma nélkül megitta a 2 dl-es tejszínt.
Sült csirkecombhoz vagy fasírthoz is nagyon jól illik.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek köret kategóriában



