Konfitált fokhagyma
Hagyományos Cukor- és finomlisztmentes

Konfitált fokhagyma

Köret
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A konfitált fokhagyma egy igazi alaprecept, amely rengeteg ételt különlegessé tehet. A lassú sütés során a fokhagyma krémesen puhává válik, és elveszíti csípősségét, helyette édes, gazdag ízt kap. Tökéletes pirítósra kenve, szószokhoz vagy akár önmagában is, ha valami igazán finomat szeretnél.

Hozzávalók

  • 100 g fokhagyma
  • 200 g sertészsír
    VAGY
    200 g olívaolaj
    VAGY
    200 g libazsír

A recept

Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, amennyit csak szeretnénk konfitálni. Minél több gerezdet készítünk, annál jobb, mert hűtőben sokáig eláll, és különféle ételekhez is felhasználhatjuk.

Tegyük a fokhagymagerezdeket egy kisebb sütőtálba vagy hőálló edénybe, és öntsünk rá annyi zsírt, hogy a gerezdeket teljesen ellepje.

Konfitált fokhagyma

Sütés előtt így néz ki

Melegítsük elő a sütőt 120°C-ra. Tegyük a fokhagymával teli edényt a sütőbe, és süssük 2 órán át, amíg a fokhagyma teljesen megpuhul és krémes állagúvá válik. Fontos, hogy alacsony hőfokon süssük, hogy a zsiradék ne kezdjen el forrni, csak gyöngyözzön.

Miután elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd az egészet (fokhagymát és zsírt) egy tiszta üvegbe önthetjük.


Konfitált fokhagyma

Sütés után ilyennek kell lennie

A hűtőben tárolva akár több hétig is eláll, és fantasztikus ízt ad bármilyen ételhez.A konfitált fokhagyma krémes, enyhén édes és selymes ízt ad ételeinknek. Használhatjuk pürékhez, szószokhoz, vagy egyszerűen csak kenyérre kenve. Ráadásul a fokhagyma ízével átitatott zsír is remekül felhasználható más fogásokhoz!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.