
Konfitált fokhagyma
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, amennyit csak szeretnénk konfitálni. Minél több gerezdet készítünk, annál jobb, mert hűtőben sokáig eláll, és különféle ételekhez is felhasználhatjuk.
Tegyük a fokhagymagerezdeket egy kisebb sütőtálba vagy hőálló edénybe, és öntsünk rá annyi zsírt, hogy a gerezdeket teljesen ellepje.

Sütés előtt így néz ki
Melegítsük elő a sütőt 120°C-ra. Tegyük a fokhagymával teli edényt a sütőbe, és süssük 2 órán át, amíg a fokhagyma teljesen megpuhul és krémes állagúvá válik. Fontos, hogy alacsony hőfokon süssük, hogy a zsiradék ne kezdjen el forrni, csak gyöngyözzön.
Miután elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd az egészet (fokhagymát és zsírt) egy tiszta üvegbe önthetjük.

Sütés után ilyennek kell lennie
A hűtőben tárolva akár több hétig is eláll, és fantasztikus ízt ad bármilyen ételhez.A konfitált fokhagyma krémes, enyhén édes és selymes ízt ad ételeinknek. Használhatjuk pürékhez, szószokhoz, vagy egyszerűen csak kenyérre kenve. Ráadásul a fokhagyma ízével átitatott zsír is remekül felhasználható más fogásokhoz!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek köret kategóriában



