
Kocsonya
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
-
4 db (1,5 kg) sertés első köröm
-
2 db (250 g) sertésfül
-
2 db kb 20cmx20cm-es (350 g) sertésbőrke
-
4 db (250 g) sertésfarok
-
1 db (1 kg) csontozott sertéscsülök
-
kb 250 g sertéscomb
-
1 db (800 g) csontozott füstölt sertéscsülök
-
kb 5,5 l víz
-
1 szál (120 g) sárgarépa
-
3 fej (150 g) fokhagyma
-
5 g feketebors (egész)
-
12 db babérlevél
-
50 g só

A recept
Nem kell semmit darabolni, csak a körmöt félbe vágni. Az összes bőrös hús félét alaposan átnézzük és ha kell, akkor egy szakácsfáklya segítségével a maradék szőrt leperzseljük. Egy nagy fazékba pakoljuk őket, majd közé tesszük a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Sóval először óvatosan bánjunk, mert lehet, hogy a füstölt csülök sós és elsózza a kocsonya levét. Ráöntünk annyi vizet, ami úgy ellepi, hogy 5 cm-el magasabban legyen, mint a húsok teteje. Lassan gyöngyözve minimum 6 órán át főzzük. Akkor van készen, ha a körömből önmagától kiesik a csont.
Ekkor leszűrjük. A leve tetején összegyűlő zsiradékot óvatosan ráterített konyhai papírtörlő vagy szalvéta segítségével leitatjuk. Ráterítjük, majd kidobjuk a papírt, majd egy újabbat ráterítünk, kidobjuk stb. addig míg a zsiradék nagy részét le nem itatjuk a felszínről.
A számunkra tetsző hús, bőr, fül és egyéb darabokat egy tányérba tesszük, majd merünk rá levet. Ezt hideg, de nem fagyos helyre rakjuk szilárdulásig.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



