Kinder Bueno
Hagyományos

Kinder Bueno

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ezt a szuper krémes házi kinder bueno receptet még egyetemista koromban kaptam az egyik barátnőmtől. Nem tudom neki honnan van, de mi azóta is sokszor sütjük, mert nagyon nagyon finom süti. Tejmentesen is szuperül megvalósítható és senki meg nem mondja róla. Nálunk leginkább a karácsonyi asztal egyik eleme, mint krémes sütemény a HÓKIFLI és a MINI BEJGLI mellé.

Hozzávalók

Tésztához

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 ek búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 100 g dió (durvára vágott)
  • 200 g kakaós mogyorókrém

Krémhez

  • 0,5 l tehéntej (2,8%) VAGY 2 dl növényi tej
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 ek búzafinomliszt (BL 55)
  • 150 g kristálycukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 250 g sütőmargarin VAGY 250 g vaj
  • 100 g porcukor

Egyéb rétegekhez

  • szögletes háztartási keksz
  • 2 dl tehéntej (2,8%) VAGY 2 dl növényi tej
  • kevés rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl cukrászhab VAGY 2 dl cukrászhab (cukormentes)

A recept

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel. Belekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, majd megszórjuk durvára tört dióval. Nálam 26*40 cm-es a tepsi.

Előmelegített 180 fokos sütőben alul felül sütésen 20-30 perc alatt megsütjük.

Átrakjuk egy olyan tálra, amin majd fel tudjuk vágni a kész süteményt.

Még langyosan megkenjük a tésztát nutellával. 

A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a pudingporral, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatos keverés (robotgép) mellett lassú tűzön sűrűre főzzük.

Kétfelé vesszük a főzött krémet.

Az egyik felébe belekeverjük még forrón az olvasztott étcsokoládét. Mindkét krémet alaposan kihűtjük. Ha langyos marad, akkor a margarin felolvad és tönkreteszi a krémet!

A margarint kikeverjük a porcukorral, majd elfelezzük. Az egyik részét a csokoládés, a másik részét a HIDEG vaníliás krémbe tesszük. Robotgéppel felhabosítjuk őket külön külön.

A kekszekből a szükséges mennyiséget (annyit, ami lefedi a tepsink méretét, amiben a tésztát sütöttük) beáztatjuk vaníliás cukros rumos tejbe. 

A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejmentes tejszínhabnál nem rakunk cukrot, mert magában is édes. 

Sütemény összeállítása:

  • A tészta a nutellával megkenve
  • Vaníliás krém
  • Egy sor rumos tejbe áztatott keksz
  • Csokoládés krém
  • Tejszínhab

Pár órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a krém.

Ha kihűlt, akkor óvatosan felszeleteljük.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.