Kinder Bueno
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
RegisztrációHozzávalók
Tésztához
- 6 tojásfehérje
- 6 ek kristálycukor
- 2 ek búzafinomliszt (BL 55)
- 2 ek zsemlemorzsa
- fél csomag sütőpor
- 1 ek napraforgóolaj
- 100 g dió (durvára vágott)
- 200 g kakaós mogyorókrém
Krémhez
- 0,5 l tehéntej (2,8%) VAGY 2 dl növényi tej
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 ek búzafinomliszt (BL 55)
- 150 g kristálycukor
- 100 g étcsokoládé
- 250 g sütőmargarin VAGY 250 g vaj
- 100 g porcukor
Egyéb rétegekhez
- szögletes háztartási keksz
- 2 dl tehéntej (2,8%) VAGY 2 dl növényi tej
- kevés rumaroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl cukrászhab VAGY 2 dl cukrászhab (cukormentes)
A recept
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel. Belekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, majd megszórjuk durvára tört dióval. Nálam 26*40 cm-es a tepsi.
Előmelegített 180 fokos sütőben alul felül sütésen 20-30 perc alatt megsütjük.
Átrakjuk egy olyan tálra, amin majd fel tudjuk vágni a kész süteményt.
Még langyosan megkenjük a tésztát nutellával.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a pudingporral, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatos keverés (robotgép) mellett lassú tűzön sűrűre főzzük.
Kétfelé vesszük a főzött krémet.
Az egyik felébe belekeverjük még forrón az olvasztott étcsokoládét. Mindkét krémet alaposan kihűtjük. Ha langyos marad, akkor a margarin felolvad és tönkreteszi a krémet!
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd elfelezzük. Az egyik részét a csokoládés, a másik részét a HIDEG vaníliás krémbe tesszük. Robotgéppel felhabosítjuk őket külön külön.
A kekszekből a szükséges mennyiséget (annyit, ami lefedi a tepsink méretét, amiben a tésztát sütöttük) beáztatjuk vaníliás cukros rumos tejbe.
A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejmentes tejszínhabnál nem rakunk cukrot, mert magában is édes.
Sütemény összeállítása:
- A tészta a nutellával megkenve
- Vaníliás krém
- Egy sor rumos tejbe áztatott keksz
- Csokoládés krém
- Tejszínhab
Pár órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a krém.
Ha kihűlt, akkor óvatosan felszeleteljük.