Kelesztés nélküli pogácsa
Hagyományos

Kelesztés nélküli pogácsa

Kelt tészta Sós Pogácsa
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Anyukámtól van a recept. Egyszerű, gyors és finom egyszerre ez a kelesztés nélküli pogácsa

Hozzávalók

  • 1,5 dl tehéntej (2,8%)
    VAGY
    1,5 dl növényi tej
  • 25 g (fél kocka) friss élesztő
    VAGY
    1 zacskó szárított élesztő
  • 100 g tejföl (20%)
  • 1 tojássárgája
  • 75 g (puha) sütőmargarin
  • 75 g (puha) sertészsír
  • 15 g
  • 50 dkg (500 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • tetejére reszelt trappista sajt

A recept

A langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk.

Nem kelesztjük, hanem egyből ujjnyi vastagra nyújtjuk és szaggatjuk. Lisztezni se kell, mert jó zsíros a tészta.

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra légkeverésen vagy 180 fokra alul felül sütésen.

Én gőzfunkcióval sütöttem, ha nincs akkor tegyünk egy tálba vizet a sütő aljába.

Amíg előmelegszik a sütő, addig megkenjük a tojásfehérjével a pogikat és megszórjuk reszelt sajttal a tetejüket.

Forró sütőbe rakjuk és szép pirosra sütjük.

Remélem nektek is ízleni fog a kelesztés nélküli pogácsa

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.