
Kaszinótojás
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció


Galéria
1 képA recept
A tojásokat keményre megfőzzük. A hideg tojásokat hideg sós vízzel töltött edénybe rakjuk, majd felforraljuk fedő nélkül. Indukciós lapnál figyeljünk arra, hogy ne forralás fokozaton végezzük a melegítést, mert a víz nagyon hamar felforr a víz a tojás pedig hideg marad, akkor nem érjük el a kívánt keménységet. Zárjuk el a hőforrást, tegyünk rá egy fedőt, majd hagyjuk a tojásokat a vízben 15 percig, így teljesen kemény tojásokat kapunk.
Ha letelt az idő, akkor hideg vizet engedünk a tojásokra. Ha kihűltek leszedjük a héját, majd hosszában félbe vágjuk őket.
Sárgájukat óvatosan kivesszük és egy tálban összegyűjtjük, majd villával alaposan összetörjük őket. Figyeljünk oda, hogy ne maradjon csomó, mert akkor fennakadhat a habzsákban. Belemérjük a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük. A kész krémet habzsákba töltjük.
Fehérjéket salátaágyra helyezzük és megtöltjük a sárgájából készített krémmel. Ízlés szerint pirosarannyal díszíthetjük a kaszinótojás-okat.
A maradék krémet feltekert sonkás felvágott két végébe nyomjuk és ezzel is növeljük a hidegtálunk szépségét.

Reggelire és vacsorára is tökéletes
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek reggeli, vacsora kategóriában



