Kaszinótojás
Hagyományos Cukor- és finomlisztmentes

Kaszinótojás

Reggeli, vacsora
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Húsvét és a szilveszter elengedhetetlen eleme nálam a kaszinótojás. Sokszor gondolkodtam már, hogy ki kéne mérnem a hozzávalók mennyiségét. Most végre volt rá időm így kipróbálhatjátok az én kaszinótojás verziómat. Remélem ízleni fog.
Kaszinótojás

Galéria

1 kép

Hozzávalók

20 db kaszinótojáshoz

  • 10 db tojás (M-es)
  • 1 kk (3 g)
  • 50 g tejföl (20%)
  • 30 g majonéz
  • 10 g mustár
  • kevés feketebors (őrölt)

A recept

A tojásokat keményre megfőzzük. A hideg tojásokat hideg sós vízzel töltött edénybe rakjuk, majd felforraljuk fedő nélkül. Indukciós lapnál figyeljünk arra, hogy ne forralás fokozaton végezzük a melegítést, mert a víz nagyon hamar felforr a víz a tojás pedig hideg marad, akkor nem érjük el a kívánt keménységet. Zárjuk el a hőforrást, tegyünk rá egy fedőt, majd hagyjuk a tojásokat a vízben 15 percig, így teljesen kemény tojásokat kapunk. 

Ha letelt az idő, akkor hideg vizet engedünk a tojásokra. Ha kihűltek leszedjük a héját, majd hosszában félbe vágjuk őket.

Sárgájukat óvatosan kivesszük és egy tálban összegyűjtjük, majd villával alaposan összetörjük őket. Figyeljünk oda, hogy ne maradjon csomó, mert akkor fennakadhat a habzsákban. Belemérjük a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük. A kész krémet habzsákba töltjük.

Fehérjéket salátaágyra helyezzük és megtöltjük a sárgájából készített krémmel. Ízlés szerint pirosarannyal díszíthetjük a kaszinótojás-okat. 

A maradék krémet feltekert sonkás felvágott két végébe nyomjuk és ezzel is növeljük a hidegtálunk szépségét.

Kaszinótojás

Reggelire és vacsorára is tökéletes

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.