Káposztás tészta
Hagyományos

Káposztás tészta

Főétel Tészta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A kedvenc ételem a káposztás tészta, sok sóval és borssal. Természetesen a legjobb ha házi tésztából készül.

Hozzávalók

  • fél kg (500 g) édeskáposzta
  • (elhagyható) kb 100 g vöröshagyma
  • kevés napraforgóolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)

Tésztához

  • 200 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 db tojás (M-es)
  • kevés só

A recept

Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE

A káposztát négybe vágjuk úgy, hogy a torzsája egyben tartsa a negyedeket.

Egy zöldségszeletelővel leszeleteljük, így vékony csíkokat kapunk.

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. Az eredeti receptbe nem kell hagyma, de szerintem nagyon jól kiemeli az ízét.

Ha szépen üveges lett, akkor belerakjuk a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk.

TIPP: Ha az édes verziót szereted, akkor a hagymára szórj ízlés szerint kb 1-2 evőkanál cukrot és karamellizáld meg.

Addig sütjük, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta enged. Utána megvárjuk, amíg picit lepirul és már keverhetjük is össze a kifőtt házi tésztánkkal és már készen is van a káposztás tészta.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.