Káposztás tészta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
RegisztrációA recept
Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
A káposztát négybe vágjuk úgy, hogy a torzsája egyben tartsa a negyedeket.
Egy zöldségszeletelővel leszeleteljük, így vékony csíkokat kapunk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. Az eredeti receptbe nem kell hagyma, de szerintem nagyon jól kiemeli az ízét.
Ha szépen üveges lett, akkor belerakjuk a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk.
Addig sütjük, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta enged. Utána megvárjuk, amíg picit lepirul és már keverhetjük is össze a kifőtt házi tésztánkkal és már készen is van a káposztás tészta.