
Káposztás húsgombóc - (Töltött káposzta)
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Húsgombóchoz
-
700 g sertéshús (darált)
-
1 db tojás (M-es)
-
100 g rizs
-
1 fej (150 g) vöröshagyma
-
2 tk (10 g) só
-
1 tk feketebors (őrölt)
Összeállításhoz
-
1 fej (150 g) vöröshagyma
-
dinszteléshez napraforgóolaj
-
2 tk pirospaprika (őrölt)
-
1 kg savanyú káposzta
-
300 g füstölt sertéshús
-
1,5 l víz
Rántáshoz
-
2 ek (40 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
40 g napraforgóolaj
-
2 tk pirospaprika (őrölt)
-
2 gerezd fokhagyma

A recept
Az összes vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. (A gombóchoz valót és ami az összeállításhoz kell azt is)
A töltelékhez összekeverjük a húst, rizst, tojást, a vöröshagyma egynegyedét megdinsztelve (kb 50 g), sózzuk, borsozzuk. A tölteléket jól összedolgozzuk. Gombócokat gyúrunk belőle.
A maradék vöröshagymából olajon pörkölt alapot készítünk két teáskanál pirospaprikával.
A savanyú káposztát beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az egyharmadát a pörkölt alapra rakjuk. Erre megy a gombócok fele, fele füstölt hússal. Ismét káposzta, majd gombóc hússal, végül a tetejére káposzta. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Lassú tűzön főzzük addig, amíg a rizs meg nem fől a gombócok közepén is.
Ha megfőttek a gombócok, akkor kiszedjük őket és két evőkanál lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, amibe belerakjuk az apróra vágott fokhagymát és két teáskanál pirospaprikát. Ezzel berántjuk a káposztát. Ha forrt egyet, visszapakoljuk a gombócokat!
Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk a Káposztás húsgombóc-ot!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



