
Kakaóscsiga (darázsfészek)
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
60 dkg (600 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
2 tojássárgája
-
30 g friss élesztőVAGY9-10 g szárított élesztő
-
1 púpos ek (20 g) kristálycukor
-
3 dl langyos tehéntej (2,8%)VAGY3 dl langyos növényi tej
-
2 ek napraforgóolaj
Töltelékhez
-
20 dkg (200 g) porcukor
-
10 dkg (100 g) holland kakaópor
-
20 dkg (200 g) puha vajVAGY20 dkg (200 g) puha sütőmargarin
Locsoláshoz
-
2 dl habtejszínVAGY1,5 dl tehéntej (2,8%)

A recept
Kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt és szórjuk a cukrot. Ráöntjük a langyos tejet, belerakjuk a 2 tojássárgáját és belemérjük az olajat. Alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Keményebb, kenyértészta állagot kell kapnunk.
45 percig langyos helyen pihentetjük.
Utána kb fél cm vékony négyzet alakra kinyújtjuk. Kb 40*40 cm
Megkenjük az összekevert töltelékkel. Ez gyakorlatilag egy krém lesz, amit rákenünk.
A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és kb. 2,5 cm cm széles karikákat vágunk belőle. Összesen 15 csigára vágjuk. Én egy teáskanalat szoktam fogni és kb azt a szélességet vágom le.
Egy magas falú tepsit vagy lábast (nálam 26*40 cm) margarinnal bekenünk és a tésztakarikákat szorosan belefektetjük.
Ha nem elég szorosan vannak akkor félő, hogy kiszáradnak. Jól össze kell kelniük.
Fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben alul felül sütésen 180 oC-on pirosra sütjük.
Amikor teteje egy picit pirosra sült, az egészet 2 dl habtejszínnel meglocsoljuk (kb 20 perc sütés után). Korábban ne locsoljuk, mert összeeshet a tészta!
Utána még kb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a kakaóscsiga beszívja a tejszínt.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



