
Kakaós rugelach
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához (34 db csigához)
-
55 dkg (550 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 tk (5 g) só
-
60 g kristálycukor
-
25 g friss élesztőVAGY7 g szárított élesztő
-
2 dl (200 g) tehéntej (2,8%)
-
100 g sajtkrém
-
50 g vaj
-
1 db tojás (M-es)
Töltelék
-
120 g vaj
-
120 g porcukor
-
60 g holland kakaópor
-
1 evőkanál rumaroma
Cukorsziruphoz
-
150 g kristálycukor
-
0,5 dl (50g) víz

A recept
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és
A tejet langyosra melegítjük, majd simára keverjük a krémsajttal, és az élesztőre öntjük. Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd beletesszük a tojást. Alaposan elkeverjük, és beledaraboljuk a hideg vajat, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van, ami a magas zsíradék tartalom miatt nem ragad.
45 percet hagyjuk kelni a tésztát.
A megkelt tésztát lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk.
A tölteléket kikeverjük úgy, hogy a vajat szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni. Így nem lesz a töltelék se folyós se kemény, pont kenhető.
A tészta kétharmadát megkenjük a töltelék felével. Először a töltelék nélküli oldalt hajtjuk középre, majd a megkent oldalt is ráhajtjuk. Ezután újra kinyújtjuk, a maradék töltelékkel ismét megkenjük a tészta kétharmadát, és ugyanúgy meghajtogatjuk, mint előzőleg.
Újra kinyújtjuk amekkorára csak bírjuk. Félbe vágjuk, majd mindkét felét kb. 17 háromszögre felvágunk.
Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.
Addig hagyjuk kelni, amíg melegszik a sütő (kb. 15 perc) A sütőt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük, kb. 25 perc alatt a kakaós rugelach-ot.
Amíg sül, a cukrot a vízzel közepes lángon felforraljuk. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik és felhabzik.
Ha kisültek, akkor vékonyan lekenjük őket cukorsziruppal. (Marad bőven belőle, nem kell rátenni mindet)
Olyasmi a végeredmény, mint a fornetti girella, de ha egyszer elkészíted ezt a receptet, többet nem veszel bolti változatot – a házi mindent visz!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



