
Kakaós briós - Pajkaszegi :)
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
480 g búzafinomliszt (BL 55)
-
20 g holland kakaópor
-
csipet só
-
80 g kristálycukor
-
2,5 dkg (fél kocka) friss élesztőVAGYegy csomag (7 g) szárított élesztő
-
3 dl tehéntej (2,8%)
-
1 tojássárgája
-
70 g olvasztott sütőmargarinVAGY70 g olvasztott vajVAGY70 g napraforgóolaj
Tetejére
-
1 tojásfehérje
-
30 g kristálycukor

A recept
A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a csipet sót és a kakaóport. A közepében mélyedést csinálunk.
Ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és erre öntjük a langyos tejet.
Hagyjuk kicsit felfutni az élesztőt.
Belerakjuk a tojássárgáját is, valamint a puha, de nem folyós margarint (vajat/olajat) is.
Kidagasztott tésztát 30 percet kelesztjük langyos helyen. Ha letelt a fél óra, akkor enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
16 részre vágjuk (kb 60-65 g)
Elkezdjük rúddá sodorni a darabokat úgy, hogy a pulthoz nyomjuk. Kb 25-30 cm-es legyen egy rúd.
Megfonjuk a briósokat. Vagy a hagyományos módon feltekerjük.
Ha készen van, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kelni hagyjuk kb 30 percet.
Kelesztés közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra alul felül sütésen.
Ha megkelt megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk bőven kristálycukorral.
Forró sütőbe tolva kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



