
Ízletes kagylócska
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Két edényben elosztjuk a megsült hagymát.
A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal.
Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni), beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a "szósz", leturmixoljuk, de csak annyira, hogy maradjon benne egész borsó valamennyi.
A hagyma másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük sóval és borssal. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a másik 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.

Már majdnem kész :)
Ha kész van, megfőzzük a kagylótésztát sós vízben.
Legvégül összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal.
Állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek tészta kategóriában



