Ízletes kagylócska
Hagyományos

Ízletes kagylócska

Főétel Tészta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Anyósomtól kaptam a receptet, mert férjem egyik kedvenc étele. Aki a borsót szereti és a tésztákat, annak biztosan ez az étel ízleni fog. Ízletes kagylócska a nevét a kagyló tésztáról kapta, nem tartalmaz semmi tenger gyümölcsét csak borsót, tejszínt és húst.

Hozzávalók

  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • 450 g netto tömegű konzerv zöldborsó
  • 3-400 g sertés comb vagy csirkemell
  • 2 nagy fej (300 g) vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó (500 g) kagyló tészta
  • kevés napraforgóolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)

A recept

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Két edényben elosztjuk a megsült hagymát.

A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal.

Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni), beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a "szósz", leturmixoljuk, de csak annyira, hogy maradjon benne egész borsó valamennyi.

A hagyma másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük sóval és borssal. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a másik 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.

Ízletes kagylócska

Már majdnem kész :)

Ha kész van, megfőzzük a kagylótésztát sós vízben.

Legvégül  összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal.

Állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.