Igazi piaci lángos
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció
A recept
Meg is töltheted és megsütheted serpenyőben. Kattints SERPENYŐS LÁNGOS névre és próbáld ki.
Azóta kidolgoztam a 100% teljes kiőrlésű változatot is KATT IDE a receptért
Egy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót.
A közepébe mélyedést csinálunk, ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
Erre öntjük a langyos vizet (kellemes kézmeleg)
Egy fakanállal vagy robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Ragadós marad!!!!! Úgy a jó, majd amíg kel, addig magába szívja a folyadékot.
Olajos kézzel összeszedjük és bőven körbelocsoljuk olajjal.
30 percig kelesztjük a kidagasztott tésztát.
Én ezt használom – ezzel a kelesztőtállal még szebb és levegősebb tészták készülnek. Kattints a linkre és szerezd be a sajátodat!
Olajos pultra borítva 6-8 darabra vágjuk és gombócokat formázunk belőle olajos kézzel, mert még mindig ragadhat a tészta!!
Az olaj alatt ekkor kapcsoljuk be a tűzhelyet, mert amíg melegszik, addig még kel a tésztánk. Ez a kis idő kell (15 perc kb) a gombócoknak, hogy újra keljenek és jól nyújthatóvá váljanak ragadás nélkül.
Sütés:
Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró és bő olajban süssük. Kb 190-200 °C
Ha forró az olajunk, akkor HIDEG VIZES KÉZZEL finoman széthúzkodjuk a tésztát kör alakúra és "beledobjuk" az olajba. Óvatosak legyünk, hogy nehogy a víz belecseppenjen az olajba!!! Ezzel a módszerrel sokkal ropogósabb végeredményt kapunk.
Amint beleraktuk a tésztát az olajba lenyomjuk a közepét egy fakanállal, mert felpúposodik, kb 1-1,5 percig sütjük, míg szépen megpirul, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
Akkor jó az olaj hőmérséklete, ha a beledobott tészta egyből felpuffad, ahogy belerakjuk és gyorsan pirul, ha nem elég meleg akkor lapos marad és nem lesz ropogós
Két lángos között várjunk legalább egy percet mielőtt újabbat sütünk, mert az olajnak vissza kell melegedni.
Ha nem kell mind, akkor rakjuk hűtőbe a nyers tésztát egy folpackkal lefedve. Akár 24 órát is hűtőzhet. A kisült lángos idővel megpuhul és rágós lesz a tészta. Jobb ha mindig frissen sütjük.
Vélemények
receptek További receptek hagyományos kategóriában
receptek További receptek kelt tészta kategóriában