Hentes tokány
Hagyományos

Hentes tokány

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Egyik gyermekem mindig úgy jön haza az oviból, hogy milyen finomat ettek aznap és főzzek én is. Ilyenkor rendszerint próbálom az óvónéniktől kideríteni mi volt az ebéd. Nem volt ez másképp a múlt héten se, így kiderítettem, hogy hentes tokány volt, amire a fiam vágyik. gyorsan teljesítettem és mivel sosem főztem koráábban gyorsan leírom magamnak, meg természetesen nektek.

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 1 közepes fej (kb 100 g) vöröshagyma
  • 100 g szalonna
  • kevés sertészsír
  • 1 kis doboz (kb 70 g) sűrített paradicsom
  • 100 g savanyú uborka
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma

A recept

Apró kockákra vágjuk a hagymát és a szalonnát, majd kevés zsíron megpirítjuk őket. 

Erre dobjuk a csíkokra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk. 

Addig pirítjuk, míg a hús teljesen kifehéredik, ekkor belekeverjük a paradicsomot és megszórjuk apróra vágott fokhagymával.

Így főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhul a hús. 

Legvégül adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát.

Tésztával tálaljuk a kész hentes tokány-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.