
Házi fagyi
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük habverővel egy fazékban, amit utána melegíteni tudunk.
A habtejszínt a tejjel összekeverjük és meglangyosítjuk.
A langyos folyadékot lassan csurgatjuk a felvert tojásba folymatos keverés közben.
Alacsony hőmérsékleten melegíteni kezdjük. Addig melegítjük folyamatosan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik kicsit.
Ne forraljuk nehogy a tojás kicsapódjon.
Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd fagyasztóba rakjuk és fél óránként megkeverjük. Ez azért fontos, mert a jégkristályok így nem lesznek nagyon nagyok és finom krémes végeredményt kapunk. Kb 3 óra alatt teljesen megfagy és fogyaszthatjuk.

Csokifagyi

Málnás vaníliafagyi

Fehér tojásrántotta
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



