Házi csirke nuggets
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
RegisztrációHozzávalók
Kb. 15-17 darabhoz
- 250 g csirkemell
- 250 g csirkecomb filé
- 5 g só
- 1 kk fokhagymapor
- kevés feketebors (őrölt)
- 2 ek olívaolaj
Panírozáshoz
- 2 tojás (M-es)
- kevés zsemlemorzsa
A recept
A csirkemellet és a csirkecombfilét vágd kisebb darabokra, majd tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a sót, a fokhagymaport, a borsot, és az olívaolajat.
Az alapanyagokat aprítsd krémes, homogén masszává.
Nedves kézzel vegyél ki kb. 30 g-os adagokat a masszából, és formázz belőlük korongokat vagy ovális nuggetseket.
Mártsd őket felvert egész tojásba, majd zsemlemorzsába.
Melegíts fel olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a nuggets-eket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és átsültek lesznek.
Alternatív sütési mód: helyezd a nuggets-eket sütőpapírral bélelt tepsibe vagy az AIR FRYER kosarába spricceld meg kevés olajjal, és süsd 180-200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, félidőben fordítsd meg őket. Air fryerben lehet, hogy kevesebb sütési idő is elég.
Tálald frissen salátával, mártogatós szósszal vagy akár sült krumplival.