Ham & Eggs
Hagyományos Cukor- és finomlisztmentes

Ham & Eggs

Reggeli, vacsora
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Már írtam többször, hogy dolgoztam az egyetem alatt a Balcsin több helyen, többek közt egy étteremben konyhalányként. Sose felejtem el, hogy a séf elmenet valahova pár percre, amikor bejött egy vendég és ham & eggs-et kért enni. Mondtuk, hogy várnia kell nagyon picit, mert nincs séf. Csak annyit kérdezett, hogy ehhez minek szakács, nem bírja a konyhalány megcsinálni? Hát szégyen vagy nem, de akkor nem tudtam megcsinálni, de megtanultam :) Tökéletes hétvégi reggeli egy jó kis ropogós gyökérkenyér mellé.

Hozzávalók

  • 1 ek napraforgóolaj
  • 3 tojás (M-es)
  • 3 szelet gépsonka
  • izlés szerint só

A recept

Egy teflonos serpenyőt vékonyan kiolajozunk

Beleterítünk annyi sonkát, hogy mindenhol elfedje a serpenyőt

Beleütjük a tojásokat és megsózzuk

Ham & Eggs

Sütés előtt

Egy rá illő fedővel lefedjük az edényt és alacsony lángon addig sütjük, míg a tojássárgáján lévő vékony fehérje réteg is kifehéredik. Ekkor még a sárgája kellemesen folyós marad.

Ha szerencsénk van, egy tányérra tudjuk csúsztatni. Ha nem jön, akkor óvatosan egy vékony lapos falapáttal alányúlunk és áthúzzuk.

Ha szeretnénk, akkor reszelt sajttal megszórhatjuk még forrón a tetejét.

Friss zöldségekkel és kenyérrel vagy péksüteménnyel tálaljuk a ham & eggs-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.