Hagymás kifli
Hagyományos

Hagymás kifli

Kelt tészta Kifli
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ez a recept egy olyan ízbomba, amely magával ragad és elkápráztat minden falatjával. Képzeld csak el a puha tésztát, melyet a friss pirított hagyma íze emel ki minden falatban. Ez a recept nem csupán egy egyszerű péksütemény, hanem egy igazi élmény. Szóval fogjatok egy nagy tálat és kezdődjön a sütés. Készüljetek fel arra, hogy mindenki megkérdezi majd: "Hol találtad ezt a fantasztikus receptet?" Élvezzétek a frissen sült kiflik csábító illatát, és élvezzetek minden egyes falatot!

Hozzávalók

Tésztához (12 darabhoz)

  • 65 dkg (650 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 tk (10 g)
  • 2 tk (10 g) kristálycukor
  • 25 g (fél kocka) friss élesztő
  • 2 dl (200 g) tehéntej (2,8%)
  • 1,5 dl (150 g) víz
  • 50 g hideg vaj

Hagymához

  • 150 g vöröshagyma
  • 30 g napraforgóolaj

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es)
  • 2 ek tehéntej (2,8%)

A recept

A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Megvárjuk, hogy felfusson. Összekeverjük a tésztát, majd belerakjuk a vajat. Az egészet kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Dagasztás után 40 percet kelesztjük a tésztát.

Amíg kel a tészta, addig a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Ha megkelt a tészta kerekre kinyújtjuk. (amilyen nagyra csak tudjuk) A megsütött hagymát lecsöpögtetjük, hogy ne legyen nagyon olajos, majd a tésztára kenjük. A kört 12 körcikkre vágjuk. Mindegyik körcikket feltekerjük.

A kész kifliket szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk. 30 percig kelni hagyjuk őket, majd lekenjük őket egy kis tejjel felvert egész tojással. Amíg kelnek a kiflik, addig előmelegítjük a sütőt, gőzteret alkalmazva. 200 fokra alsó-felső sütési módon előmelegített sütőbe tesszük a kifliket kb. 15–20 percre. Akkor vegyük ki, ha már szép barna mindegyik.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.