
Hagymás kifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
A recept
A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Megvárjuk, hogy felfusson. Összekeverjük a tésztát, majd belerakjuk a vajat. Az egészet kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Dagasztás után 40 percet kelesztjük a tésztát.
Amíg kel a tészta, addig a hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Ha megkelt a tészta kerekre kinyújtjuk. (amilyen nagyra csak tudjuk) A megsütött hagymát lecsöpögtetjük, hogy ne legyen nagyon olajos, majd a tésztára kenjük. A kört 12 körcikkre vágjuk. Mindegyik körcikket feltekerjük.
A kész kifliket szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk. 30 percig kelni hagyjuk őket, majd lekenjük őket egy kis tejjel felvert egész tojással. Amíg kelnek a kiflik, addig előmelegítjük a sütőt, gőzteret alkalmazva. 200 fokra alsó-felső sütési módon előmelegített sütőbe tesszük a kifliket kb. 15–20 percre. Akkor vegyük ki, ha már szép barna mindegyik.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek kifli kategóriában



