Hagymakrémleves
Hagyományos

Hagymakrémleves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nálunk nagy családi kedvenc a hagymakrémleves. Gyerekek egyik nagy kedvence. Ha van időm, saját cipóban tálalom, ha nincs, akkor csak sajtos pirítóssal esszük.

Hozzávalók

  • 100 g póréhagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 100 g vörös-vagy lilahagyma
  • 150 g sárgarépa
  • kevés napraforgóolaj
  • 1 púpos ek (20 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 l víz
  • 1 kis doboz (200 g) cukrozatlan habtejszín (cukrozatlan)
  • ízlés szerint
  • kevés feketebors (őrölt)

A recept

A feldarabolt hagymaféléket és a felkarikázott sárgarépát olajon megdinszteljük.

Ha már minden megpuhult egy kicsit, akkor szórunk rá egy kevés lisztet és elkeverjük a zöldségekkel.

Felöntjük vízzel és rakunk bele sót, és borsot.

Összeforraljuk az egészet és beleöntjük a tejszínt, Így is összeforraljuk.

Ha kihűlt, leturmixoljuk és sajtos pirítóssal tálaljuk a hagymakrémleves-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.