
Gombaleves
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Leveshez
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint feketebors (őrölt)
-
egy kis csokor petrezselyemzöld
-
50 g tejföl (20%)
-
100 g szalonna
-
50 g vöröshagyma
-
10 g napraforgóolaj
-
150 g (3 szál) sárgarépa
-
250 g gomba
-
1 ek (15 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
2 l víz
Tésztához
-
1 tojás (M-es)
-
50 g víz
-
100 g búzafinomliszt (BL 55)
-
csipet só

A recept
Az apró kockákra vágott szalonnát és a hagymát kevés olajon megpirítjuk. Beledobjuk a karikákra vágott répát és így is sütjük pár percig.
Beledobjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtte a kiengedett levét, akkor megszórjuk liszttel. Így is sütjük egy percig, majd meghintjük a petrezselyemmel és felöntjük vízzel.
Ízlés szerint teszünk még bele sót és belerakjuk a tejfölt is. A tejfölt érdemes egy kis forró levessel kikeverni, hogy ne maradjon csomós a levesben.
Ha megfőtt a répa, akkor készítünk bele egy galuska tésztát és kanálról egy kés segítségével beleszaggatjuk.
A gombaleves-t tejföllel tálaljuk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek leves kategóriában



