Gombaleves
Hagyományos

Gombaleves

Leves
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Egyik nagy családi kedvencünk ez a füstölt szalonnás gombaleves.

Hozzávalók

Leveshez

  • ízlés szerint
  • ízlés szerint feketebors (őrölt)
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 50 g tejföl (20%)
  • 100 g szalonna
  • 50 g vöröshagyma
  • 10 g napraforgóolaj
  • 150 g (3 szál) sárgarépa
  • 250 g gomba
  • 1 ek (15 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 l víz

Tésztához

  • 1 tojás (M-es)
  • 50 g víz
  • 100 g búzafinomliszt (BL 55)
  • csipet

A recept

Az apró kockákra vágott szalonnát és a hagymát kevés olajon megpirítjuk. Beledobjuk a karikákra vágott répát és így is sütjük pár percig.

Beledobjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtte a kiengedett levét, akkor megszórjuk liszttel. Így is sütjük egy percig, majd meghintjük a petrezselyemmel és felöntjük vízzel.

Ízlés szerint teszünk még bele sót és belerakjuk a tejfölt is. A tejfölt érdemes egy kis forró levessel kikeverni, hogy ne maradjon csomós a levesben. 

Ha megfőtt a répa, akkor készítünk bele egy galuska tésztát és kanálról egy kés segítségével beleszaggatjuk. 

A gombaleves-t tejföllel tálaljuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.