
Funnel cake avagy a tölcsérfánk
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral. Belekeverjük a sütőporos, sós lisztet.
Olajat forrósítunk. kb. 190-200 oC-ra
Ha elég forró az olaj, akkor lassan, de határozottan körkörösen belülről kifelé haladva az olajba öntjük a tésztát. A nevét onnan kapta, hogy egy tölcsérbe töltve a tésztát könnyen tudjuk a forró olajba önteni a tésztát.
Ha megsült az alja megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
Papírra tesszük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A tölcsérfánk-ot forrón tálaljuk ízlés szerint mogyorókrémmel csurgatva, tejszínhabbal, fagylalttal, porcukorral vagy akár lekvárral.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



