
Főzött só-liszt gyurma
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Az alapanyagokat összekeverjük, majd színezzük. Egy folyós, de sűrű masszát kell kapjunk.

Kezdhetjük főzni
Kézi robotgéppel alacsony fokozaton, közepes lángon (nálam a 10 fokozatból 4-esen szoktam) keverve annyi ideig főzzük, amíg el nem válik az edény falától és már a robotgép elkezdi "eldobálni" a darabokat.
Ha nem főzzük elég ideig, akkor ragadós lesz a végeredmény.

Kész is :)
Még melegen jól átgyúrjuk. Kihűlés közben is többször gyúrjuk át! Mindig gyúrjuk majd hagyjuk állni.
Ilyenkor még ragad, de ha teljesen kihűlt és sokat gyúrtuk, akkor egy idő után már nem szabad hogy ragadjon. Ez is pont úgy működik a liszt miatt, mint a kelttészta. a sikérszálaknak kell idő, hogy a folyadékot magukba szívják és elérjük a gyúrással a kellő állagot.
Kihűlés után zacskóba csomagoljuk. Hetekig eláll hűtés nélkül is.
Igazából nekünk előbb szárad ki, mint hogy bármi más baja legyen.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek nem ehető kategóriában


