
Formakenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a hideg vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Egy kb 30*10 cm-es püspökkenyér formát kivajazunk és belisztezünk. (Mint a piskótánál)
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, majd azonnal a püspökkenyérformába nyomkodjuk.
Így is 40 percig kelesztjük. (Legyen picit púpos a tésztánk)
180 fokra előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésen.
A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a kenyér felületét.
Kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből azonnal rácsra borítjuk és adunk neki megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.

Én ezt a formát használom. Nagyon szeretem, mert nem kell bele sütőpapír és 3 db elfér belőle a sütőben egyszerre.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek kenyér kategóriában



