Focaccia
Hagyományos

Focaccia

Kelt tészta Kenyér
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Gyorsan kell valami kenyérféle és szereted a sok finom ropogós héját? Akkor a focaccia a te recepted. Összekeveréstől a kisülésig 1 óra alatt megvan. Rendkívül ropogós kívül, belül pedig nagyon puha.

Hozzávalók

  • 30 dkg (300 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 10 dkg (100 g) rétesliszt (BFF 55) VAGY 10 dkg (100 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 ek (20 g) búzasikér
  • 15 g friss élesztő VAGY 4 g szárított élesztő
  • 2 ek (25 g) olívaolaj VAGY 2 ek (25 g) napraforgóolaj
  • 300 ml (300 g) langyos víz
  • 2 lapos tk (10 g) só

A recept

A hozzávalókból nagyon lágy kelt tésztát dagasztunk.

 Nem kelesztjük, hanem azonnal olajjal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) nyomkodjuk olajos kézzel. 

 Alulra azért egy darab szilikonos sütőpapír se árt nehogy beleragadjon a tepsinkbe a tészta

Focaccia

Sütés előtt

TIPP: Simán szilikonos sütőpapíros tepsire is rányomkodhatjuk, de azért ne legyen túl vékony.

A duplájára kelesztjük. Kb 30 perc, de az se baj ha többet kel. Én egy órát is szoktam, ha úgy alakul. 

TIPP: Megkenhetjük sütés előtt zúzott fokhagymás olivaolajjal.

Előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk kb. 20-30 percre. (amíg meg nem pirul) 

 Rácsra tesszük hűlni.

 A focaccia alkalmas tunkolásra, de szendvicsnek is tökéletes csak vékonyabb, mint amit megszoktunk.

Focaccia

Szendvicsként

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.