
Felhő zsemle
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Közepébe mélyedést készítünk. Ide szórjuk a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos tejet.
Megvárjuk míg felfut az élesztő. Ha már felúszott a tej tetejére az élesztő, akkor beleöntjük az olajat és a tojást is belerakjuk.
Kidagasztjuk a tésztát. Ha már összeállt, akkor beledagasztjuk a vajat is.
40 percig hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt, akkor bőven lisztezett felületre borítjuk és jól átgyúrjuk. Ragad, de az normális. lisztezzük nyugodtan. Ezután 8 egyenlő darabra vágjuk (kb 96 g/db) és megformázzuk zsemlének lisztes kézzel.
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a zsemléket és 30 percig hagyjuk kelni.
Ekkor bemelegítjük a sütőt 180 fokra úgy, hogy egy edényben vizet rakunk az aljába, hogy gőz képződjön bent.
Amíg melegszik lekenjük a zsemléket. Egy egész tojást egy kevés tejjel összekavarunk és ezt kenjük egy ecsettel a zsemlékre.
Ha bemelegedett a sütő berakjuk és aranybarnára sütjük a felhő zsemlét.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



