
Felhő pogácsa
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
85 db 4 cm-es pogácsához
-
65 dkg (650 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
25 dkg (250 g) sütőmargarinVAGY25 dkg (250 g) vaj
-
4 tk (20 g) só
-
25 g (fél kocka) friss élesztőVAGYegy zacskó (7 g) szárított élesztő
-
1 tk (5 g) kristálycukor
-
1 dl (100 g) tehéntej (2,8%)
-
egy darab egész tojás (M-es)
-
165 g tejföl (20%)
-
10 dkg (100 g) reszelt trappista sajt
-
kenéshez 1 db tojássárgája

A recept
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk, és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Hagyjuk felfutni, majd belerakjuk a tejfölt és a tojást. Kidagasztjuk a tésztát. Nem baj ha nem válik el az edény falától. Mivel zsíros tészta akkor is össze tudjuk szedni. Ne tegyünk bele több lisztet! Meleg helyen 30 percig kelesztjük. Kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát. A hajtogatások között 20 percig pihentetjük. Amikor készen van az utolsó hajtogatás is, kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Megkenjük tojássárgájával, majd megszórhatjuk apróra vágott tökmaggal (egyéb magvakkal) vagy reszelt sajttal. Ha szeretnénk a tetejét is megsózhatjuk nagyon finom lesz tőle.
Miután a tepsibe tettük szilikonos sütőpapírra a pogácsákat, még addig kelesztjük, amíg melegszik a sütő (kb. 15-20 perc)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a felhő pogácsákat.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek pogácsa kategóriában



