
Félbarna szendvics vekni
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizes mézzel édesített tejet. Megvárjuk hogy felfusson az élesztő. Az egészet összegyúrjuk, majd belerakjuk a hideg vajat. Kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Dagasztás után 40 percet kelesztjük és 6-10 db-ba vágjuk (kb. 120- 200 g/db). Megformázzuk őket úgy mint a fehér kenyeret egy pici veknivé.
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a „zsemléket”, majd kb. 30 percig hagyjuk őket kelni. Közben 210 °C-ra előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütésen, gőztér alkalmazásával. Mielőtt a sütőbe tolnánk a tepsit, lespricceljük vízzel a zsemlék felületét. Kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük, adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyen hagyjuk kihűlni.
Félbe vágva salátával, kedvenc zöldségekkel, mustárral, ketchuppal vagy majonézzel ízesítve egy finom szelet prágai típusú rántott csirkemellel (katt ide) laktató és nagyon finom szendvicset varázsolhatunk az asztalra.

Én ezt használom – ezzel a kelesztőtállal még szebb és levegősebb tészták készülnek. Kattints a linkre és szerezd be a sajátodat!
receptek További receptek egészségtudatos kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



