
Fasírt
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
-
500 g darált sertéshús
-
80 g vöröshagyma
-
15-20 g fokhagyma
-
1 db tojás (M-es)
-
100 g kenyér
-
1 lapos tk (3 g) só
-
1 lapos kk feketebors (őrölt)
-
ízlés szerint pirospaprika (őrölt)
Kenyér áztatásához
-
szükséges mennyiségű tehéntej (2,8%)
Hagyma dinszteléshez
-
kevés napraforgóolaj
Sütéshez
-
nagyobb mennyiségű napraforgóolaj

A recept
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Nem daráljuk és nem zúzzuk, mert akkor más íze lesz.
A vöröshagymát félbevágjuk vízszintesen, vékonyan felszeljük úgy, hogy a vége egyben maradjon, majd függőlegesen is bemetszéseket ejtünk, végül felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük (áttetszővé válik).
A fokhagymát vízszintesen vékonyan felszeljük úgy, hogy a vége egyben maradjon, majd függőlegesen is bemetszéseket ejtünk, végül felszeleteljük.
A kenyeret vízbe vagy tejbe áztatjuk, majd kinyomkodva a húshoz morzsoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
Ebbe megy a tojás, a fokhagyma és a dinsztelt (kihűlt) vöröshagyma.
Összekeverjük a masszát és kis golyókat vagy lapos korongot formázunk belőle és forró (olajsütőben 170 fokon) olajban kisütjük.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



