Fasírt
Hagyományos

Fasírt

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ahány ház, annyi szokás. Én most leírom az én fasírt receptemet. Remélem valakinek segítek vele. Anyukám szerint én sütöm a világ legfinomabb fasírtját, ami szerintem óriási elismerés.

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 80 g vöröshagyma
  • 15-20 g fokhagyma
  • 1 db tojás (M-es)
  • 100 g kenyér
  • 1 lapos tk (3 g)
  • 1 lapos kk feketebors (őrölt)
  • ízlés szerint pirospaprika (őrölt)

Kenyér áztatásához

  • szükséges mennyiségű tehéntej (2,8%)

Hagyma dinszteléshez

  • kevés napraforgóolaj

Sütéshez

  • nagyobb mennyiségű napraforgóolaj

A recept

Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Nem daráljuk és nem zúzzuk, mert akkor más íze lesz. 

A vöröshagymát félbevágjuk vízszintesen, vékonyan felszeljük úgy, hogy a vége egyben maradjon, majd függőlegesen is bemetszéseket ejtünk, végül felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük (áttetszővé válik).

A fokhagymát vízszintesen vékonyan felszeljük úgy, hogy a vége egyben maradjon, majd függőlegesen is bemetszéseket ejtünk, végül felszeleteljük. 

A kenyeret vízbe vagy tejbe áztatjuk, majd kinyomkodva a húshoz morzsoljuk.

Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. 

Ebbe megy a tojás, a fokhagyma és a dinsztelt (kihűlt) vöröshagyma. 

Összekeverjük a masszát és kis golyókat vagy lapos korongot formázunk belőle és forró (olajsütőben 170 fokon) olajban kisütjük. 

TIPP: Baconbe tekerve alul felül sütésen sütőben 180 fokon is süthető.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.