Farsangi túrófánk karika
Hagyományos

Farsangi túrófánk karika

Kelt tészta Édes
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ezek a csodás túrós karikák nemcsak rendkívül ízletesek, de elkészítésük is rendkívül egyszerű. Ahogy azt már tapasztalhattad, én mindig az egyszerűségre és könnyű elkészíthetőségre törekszem a receptjeimben. A fánk sem kivétel a szabály alól. Az egyik kedvencem a sütőporos Farsangi túrófánk, mely magától forog az olajban. Most pedig megosztom veletek anyósom különleges Farsangi túrófánk karika receptjét, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy pillanatok alatt elkészül, és a vékony kis fánkok biztosítják, hogy tökéletesen átsüljenek. Garantáltan mindenki imádni fogja! Busójáráskor anyósom minden évben elkészíti, hogy a fiúk a szarvukra vagy a favellájukra tudják húzni és onnan napközben tudják falatozni.

Hozzávalók

  • 35 dkg (350 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 3 dkg (30 g) porcukor
  • 25 dkg (250 g) tehéntúró (félzsíros)
  • 10 dkg (100 g) vaj
  • 25 g (fél kocka) friss élesztő
    VAGY
    1 zacskó (7 g) szárított élesztő
  • 2 db tojás (M-es)
  • sütéshez napraforgóolaj
  • szóráshoz 50 g porcukor
  • szóráshoz egy zacskó vaníliás cukor

A recept

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a túrót és a porcukrot is belekeverjük. A keverék közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojást, majd alaposan összekeverjük, kidagasztjuk.

Egy órát kelni hagyjuk, mindenképpen meleg helyen, mivel az alapanyagok, hidegek így nehezebben kelhet a tészta. Ha megkelt, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle egy 6 cm-es szaggatóval, majd ezeknek a közepét kiszúrjuk egy 3 centiméter átmérőjű szaggatóval. Hagyjuk őket kelni, amíg melegszik az olaj.

A sütést forró olajban végezzük (190 °C). Annyi olaj legyen az edényben, hogy a fánkok lebegni tudjanak! 

Forró olajba helyezve, egyszer megfordítva addig sütjük, amíg szép színt nem kapnak a fánkok minkét oldalunkon.

Konyhai papírtörlőre szedjük őket, majd ha lecsepegtek porcukorral szórva tálaljuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.