
Farsangi túrófánk karika
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a túrót és a porcukrot is belekeverjük. A keverék közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojást, majd alaposan összekeverjük, kidagasztjuk.
Egy órát kelni hagyjuk, mindenképpen meleg helyen, mivel az alapanyagok, hidegek így nehezebben kelhet a tészta. Ha megkelt, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle egy 6 cm-es szaggatóval, majd ezeknek a közepét kiszúrjuk egy 3 centiméter átmérőjű szaggatóval. Hagyjuk őket kelni, amíg melegszik az olaj.
A sütést forró olajban végezzük (190 °C). Annyi olaj legyen az edényben, hogy a fánkok lebegni tudjanak!
Forró olajba helyezve, egyszer megfordítva addig sütjük, amíg szép színt nem kapnak a fánkok minkét oldalunkon.
Konyhai papírtörlőre szedjük őket, majd ha lecsepegtek porcukorral szórva tálaljuk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



