
Farsangi túrófánk
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A tészta hozzávalóiból egy lágyabb jellegű (ragadós) tésztát keverünk, amit legalább 15 percig hagyunk állni, de többet is állhat annál jobb lesz.
Ezután felforrósítjuk az olajat egy mély edényben. A lényeg, hogy forró legyen és elég mélyen álljon az olaj benne ahhoz, hogy a fánk forogni tudjon.
TIPP: Én az olajsütőmet használom 180-190 fokra állítva
Két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát a forró olajba. Esetleg vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Így szebb kerekebbek lesznek, de cserébe macerásabb, mert rettenetesen ragad a tészta.
Kisebb dió méretű legyen mindegyik (kb 40 g)
Ezután szép pirosra sütjük. A golyók maguktól forognak az olajban.
Amíg forog, addig valószínűleg nyers belül a tészta. Várjuk meg, amíg már úgy látjuk, hogy a forgás abbamaradt.
Kiszedjük a megsült túrófánk-okat és még melegen beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

Felvágva ilyennek kell lennie, mint a fotón.
Ha nyers a közepe, akkor túl magas hőmérsékleten sültek vagy túl kevés ideig.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



