
Express sörkifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
55 dkg (550 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 ek (15-20 g) só
-
50 g (egy egész) friss élesztőVAGY2 csomag (14 g) szárított élesztő
-
3 dl tehéntej (2,8%)
-
80 g sertészsír
-
1 db egész tojás (M-es)
-
kenéshez tehéntej (2,8%)
Szóráshoz
-
reszelt trappista sajt
-
ízlés szerint magvak
-
kevés kömény (őrölt)
Tölteléknek
-
ízlés szerint gépsonka
-
ízlés szerint trappista sajt
-
ízlés szerint kolbász

A recept
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt.
Egy edényben meglangyosítjuk a tejet, majd az élesztőre öntjük. Beleütjük a tojást és beletesszük a zsírt.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van. Természetesen ha nagyon ragad, akkor kell még hozzá tenni lisztet, de semmiképpen ne legyen kemény a tészta.
Nem kell keleszteni!!!!
Ha kidagasztottuk, akkor azonnal 4 részre osztjuk.
Kerekre nyújtunk minden darabot, amekkorára csak tudjuk.
A darabokat 12 felé vágjuk. Ízlés szerint töltjük sonkával, sajttal vagy kolbásszal. Feltekerjük kifli alakúra. Tepsire tesszük, megkenjük tejjel a tetejét.
Megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal vagy csak őrölt köménnyel, de csupaszon is maradhat.
10-15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket. De ha nagyon sietünk, ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek aprósütemény kategóriában



