Éjszakai kelesztésű puha vajas kifli
Hagyományos

Éjszakai kelesztésű puha vajas kifli

Kelt tészta Éjszakai kelesztésű
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nincs annál jobb, mint amikor reggel friss pékárut raksz az asztalra ébredés után egy órán belül. A békebeli kiflit már régóta megtaláljátok éjszakai kelesztésű verzióban az oldalon, most kidolgoztam nektek a vajas kifli hűtős verzióját, hogy ha a puha kifli a favorit a családban, akkor megkönnyítsem a dolgotokat.

Hozzávalók

10 kiflihez

  • 50 dkg (500 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 lapos tk (10 g)
  • 10 g friss élesztő
    VAGY
    3 g szárított élesztő
  • 2 ek (20 g) kristálycukor
  • 3 dl (300 g) langyos tehéntej (2,8%)
  • 40 g vaj

A recept

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos (kézmeleg) tejet. Belerakjuk a puha vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.

Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 10 db-ba vágjuk (kb 90 g/db)

Mindegyikből kis gombócot gyúrunk és 10 percig hagyjuk pihenni őket.

Ha megvan megformázzuk őket kiflinek. LÁSD A VIDEÓN

Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a kifliket.

Letakarjuk folpackkal vagy alufóliával. Éjszakára hűtőbe (4-8 fok) vagy hideg helyre tesszük a tepsit.

Reggel amikor felébredünk kirakjuk a tepsit szobahőmérsékletre és 30 percig kint hagyjuk, hogy melegedjen.

210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen úgy, hogy a sütő aljába vizet helyezünk egy tálba, hogy gőz képződjön a sütőben.

Sütés előtt megspricceljük vízzel és megszórhatjuk sóval vagy köménymaggal.

Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük az éjszakai kelesztésű vajas kifliket.

Amikor kivesszük ismét lefújjuk vízzel a kifliket vagy ha szép fényesre szeretnénk, akkor lekenhetjük vajjal a tetejüket még melegen sőt akár fokhagymás vajjal is úgy még különlegesebb.

A végeredmény pihe-puha kifli , amit minden gyermek imádni fog. 

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.