
Éjszakai kelesztésű puha vajas kifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos (kézmeleg) tejet. Belerakjuk a puha vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 10 db-ba vágjuk (kb 90 g/db)
Mindegyikből kis gombócot gyúrunk és 10 percig hagyjuk pihenni őket.
Ha megvan megformázzuk őket kiflinek. LÁSD A VIDEÓN
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a kifliket.
Letakarjuk folpackkal vagy alufóliával. Éjszakára hűtőbe (4-8 fok) vagy hideg helyre tesszük a tepsit.
Reggel amikor felébredünk kirakjuk a tepsit szobahőmérsékletre és 30 percig kint hagyjuk, hogy melegedjen.
210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen úgy, hogy a sütő aljába vizet helyezünk egy tálba, hogy gőz képződjön a sütőben.
Sütés előtt megspricceljük vízzel és megszórhatjuk sóval vagy köménymaggal.
Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük az éjszakai kelesztésű vajas kifliket.
Amikor kivesszük ismét lefújjuk vízzel a kifliket vagy ha szép fényesre szeretnénk, akkor lekenhetjük vajjal a tetejüket még melegen sőt akár fokhagymás vajjal is úgy még különlegesebb.
A végeredmény pihe-puha kifli , amit minden gyermek imádni fog.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Éjszakai kelesztésű kategóriában



