
Éjszakai kelesztésű császárzsemle
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a puha vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 12 db-ba vágjuk (kb 95 g/db)
Finoman megsodorjuk mindegyik darabot külön egy-egy kb 45 cm-es rúddá. Egy kis kört formázunk, laza csomót kötünk és rátekerjük a tésztát önmagára. A két végét összecsípjük és alul és kicsit megigazgatjuk. FORMÁZÁST a normál verzió videóján megtaláljátok:
Videón a formázás 11:20-tól látható
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a zsemléket.
Ha mind a tepsin van, akkor lazán letíkarjuk zacskóval vagy folpackkal, majd betesszük őket a hűtőbe éjszakára. Kb 4-8 fokra
Reggel, amikor felébredünk kivesszük a tepsit a hűtőből és levesszük a fóliát.
Közben 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen.
A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
Nagyjából 30 percig hagyjuk a pulton melegedni a zsemléket.
Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a zsemlék felületét, megszórhatjuk magvakkal is.
Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Éjszakai kelesztésű kategóriában



