Diós búrkifli
Hagyományos

Diós búrkifli

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Mindig vannak olyan sütemények, amelyekbe csak tojássárgája kell így marad tojásfehérje. Ilyen pl. a sajtos stangli sütése. Ez esetben jól jöhet egy egyszerű és gyors recept, amihez felhasználjuk a maradékot. Ilyen a diós búrkifli bolti leveles tésztából.

Hozzávalók

  • 2 tojásfehérje
  • 150 g porcukor
  • 150 g dió (darált)
  • 2 ek háztartási keksz (darált)
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag (kb 350 g) leveles tészta
  • tetejére kb 20 g dió (durvára vágott)
  • 1 egész tojás (M-es)

A recept

A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd kinyújtjuk 3 mm vékonyra. Ha friss tésztával dolgozunk, akkor csak kiterítjük.
8-10 cm széles csíkokra vágjuk.
A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük. Belekeverjük a darált diót, a kekszet és a reszelt citromhéjat. Habzsákba töltjük.
A tészta csík közepére hosszában rányomjuk a krémet. 
Egyik oldalát vékonyan bekenjük egész felvert tojással.
Henger alakban felcsavarjuk. Összenyomkodjuk az illesztésnél.
4 db-ra vágjuk őket. Ha szeretnénk patkó alakban meghajlítjuk, de én egyenesen hagyva is szeretem.
Szilkonos sütőpapírra rakjuk őket úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. 
Lekenjük felvert egész tojással, majd meghintjük durvára vágott dióval.
220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a diós búrkifli-t.
Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.