
Diós búrkifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd kinyújtjuk 3 mm vékonyra. Ha friss tésztával dolgozunk, akkor csak kiterítjük.
8-10 cm széles csíkokra vágjuk.
A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük. Belekeverjük a darált diót, a kekszet és a reszelt citromhéjat. Habzsákba töltjük.
A tészta csík közepére hosszában rányomjuk a krémet.
Egyik oldalát vékonyan bekenjük egész felvert tojással.
Henger alakban felcsavarjuk. Összenyomkodjuk az illesztésnél.
4 db-ra vágjuk őket. Ha szeretnénk patkó alakban meghajlítjuk, de én egyenesen hagyva is szeretem.
Szilkonos sütőpapírra rakjuk őket úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön.
Lekenjük felvert egész tojással, majd meghintjük durvára vágott dióval.
220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a diós búrkifli-t.
Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



