Diós banán bonbon
Hagyományos

Diós banán bonbon

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon finom, kívül roppanós, belül puha banános bonbon a végeredmény.

Hozzávalók

Töltelékhez

  • 80 g banán
  • 50 g tejcsokoládé
  • pici fahéj (őrölt)

Csokimázhoz

  • 20 dkg (200 g) tejcsokoládé
  • 40 g dió (durvára vágott)

A recept

A banánt egy villával összetörjük. 

A 30 g csokoládét mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. 

Mindig 30 mp-re tegyük be és keverjük át, aztán újabb 30 mp és keverés egészen addig, amíg meg nem olvad a teljes mennyiség. 

Természetesen vízgőz fölött is csinálhatjuk. 

A banánt és az olvasztott csokit összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele őrölt fahéjat is és egy mélyebb bonbonformába töltjük bele. Ez a mennyiség a videón látható bonbonformámra van kidolgozva.

A formát berakjuk a fagyasztóba annyi időre, míg átfagynak a „falatok”. 

Amikor mindegyik megszilárdult, akkor megolvasztjuk a csokimázhoz szükséges csokit úgy, mint korábban, majd belekeverjük az apróra vágott diót.

 Ebbe forgatjuk a fagyott banános csokit, majd egy sütőpapírra rakjuk a falatokat. 

Ahogy érintkezik az olvasztott csokoládé a fagyasztott banánnal úgy egyből meg is szilárdul.

Érdemes várni vele fogyasztás előtt, hogy kiolvadjon a belső rész.

Nagyon finom, kívül roppanós, belül puha banános bonbon a végeredmény. 

TIPP: A csokoládé lehet étcsokoldádé vagy csokoládé csepp is. Hozzáadott cukormentesen is elkészíthető, sőt a csokoládé nyúl és mikulás figurák is felhasználhatók.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.