Diós banán bonbon
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
RegisztrációHozzávalók
Töltelékhez
- 80 g banán
- 50 g tejcsokoládé
- pici fahéj (őrölt)
Csokimázhoz
- 20 dkg (200 g) tejcsokoládé
- 40 g dió (durvára vágott)
A recept
A banánt egy villával összetörjük.
A 30 g csokoládét mikrohullámú sütőben megolvasztjuk.
Mindig 30 mp-re tegyük be és keverjük át, aztán újabb 30 mp és keverés egészen addig, amíg meg nem olvad a teljes mennyiség.
Természetesen vízgőz fölött is csinálhatjuk.
A banánt és az olvasztott csokit összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele őrölt fahéjat is és egy mélyebb bonbonformába töltjük bele. Ez a mennyiség a videón látható bonbonformámra van kidolgozva.
A formát berakjuk a fagyasztóba annyi időre, míg átfagynak a „falatok”.
Amikor mindegyik megszilárdult, akkor megolvasztjuk a csokimázhoz szükséges csokit úgy, mint korábban, majd belekeverjük az apróra vágott diót.
Ebbe forgatjuk a fagyott banános csokit, majd egy sütőpapírra rakjuk a falatokat.
Ahogy érintkezik az olvasztott csokoládé a fagyasztott banánnal úgy egyből meg is szilárdul.
Érdemes várni vele fogyasztás előtt, hogy kiolvadjon a belső rész.
Nagyon finom, kívül roppanós, belül puha banános bonbon a végeredmény.