
Diétás zsúrkenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sikért, a sót és az édesítőt. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, vizes tejet hagyjuk felfutni, majd összekeverjük a tésztát. Belerakjuk a hideg vajat a darabokban. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Ha úgy érezzük, akkor tegyünk bele még lisztet nyugodtan, mert a teljes kiőrlésű lisztek vízfelvétele nagyon eltérő lehet. Dagasztás után 40 percet kelesztjük, majd megformázzuk hosszúkás vekninek úgy, mint a fehérlisztes Zsúrkenyeret
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a diétás zsúrkenyeret és 30 percig kelesztjük. 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésen. A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent) Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a zsúrkenyér felületét. Kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük, adunk neki egy kis vizes spriccelést. Rácsra tesszük hűlni. Egy 40 g-os szelet kb. 12 g CH-t tartalmaz.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek kenyér kategóriában



