
Diétás zsemlegombóc
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A teljes kiőrlésű búzalisztből sütött zsemléket 1 cm x 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt halványbarnára pirítjuk. Sütés előtt vékonyan befújhatjuk őket egy kevés olajjal.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
A tojást a vízzel simára keverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg nokedliszerű tésztaállagot nem kapunk. Belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és a párolt hagymát, majd a masszát fél órát pihentetjük.
A keverékhez hozzáadjuk a pirított zsemlekockákat.
Két evőkanál segítségével gombócokat formázunk belőle.
A gombócokat forró, enyhén sós vízbe tesszük.
A víz felszínén fognak lebegni, nem süllyednek le az edény aljára.
Fedő alatt kb. 5 percig főzzük, majd tálalás előtt ellenőrizzük, hogy a gombóc közepe teljesen átfőtt-e.
Cukorbetegek figyeljenek arra, hogy a kenyér pirítása miatt a vércukrot jobban megemelheti.
receptek További receptek egészségtudatos kategóriában



receptek További receptek köret kategóriában



