
Diétás szilvás gombóc
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához 86 g CH
-
1 db tojás (M-es)
-
25 dkg (250 g) tehéntúró (félzsíros)
-
5 dkg (50 g) barnarizsliszt
-
7 dkg (70 g) zabpehelyliszt
Töltelékhez
-
8 szem egész szilva
-
1 tk fahéj (őrölt)
-
15 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
Forgatáshoz
-
10 dkg (100 g) teljes kiőrlésű zsemlemorzsaVAGY10 dkg (100 g) zabpehelykorpa
-
10 g napraforgóolaj

A recept
A tészta hozzávalóiból egy tésztát keverünk, amit 1 órára hűtőbe rakunk.
Közben a szilvákat félbe vágjuk és kimagozzuk. A mag helyére teszünk ízlés szerint édesítőszert (cukrot) és fahéjat.
A kenyérmorzsát kevés olajon megpirítjuk.
A tésztát barnarizs- vagy zabpehely liszttel szórt pulton kinyújtjuk kb. fél cm vékonyra.
Kb. 10 cm-es korongokat vágunk belőle, majd egy egész töltött szilvát rakunk a tészta közepébe. Gombóccá formázzuk, majd a felesleges tésztát lecsípjük. Arra ügyeljünk, hogy ne maradjon sehol rés a tésztán.
A maradék tésztát újra gyúrjuk és vagy további gombócokat készítünk vagy nudlikat sodrunk belőle.
A gombócokat kifőzzük forró, lobogó vízben. Addig főzzük ,amíg felúszik mindegyik a víz tetejére, majd még kb 3 percig.
A kifőtt gombócokat a pirított morzsába forgatjuk.

Nudlinak is elkészíthető
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos Diéta – Kálci
diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek főétel kategóriában



