
Diétás sós vendégvárók
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
25 dkg (250 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
-
5 dkg (50 g) búzasikér
-
1 tk (5 g) só
-
1 dkg (10 g) friss élesztő
-
1,5 dl (150g) víz
-
15 g (1 ek) habtejszín (cukrozatlan)
-
1 db tojás (M-es)
Töltelékhez
-
Ízlés szerint bacon
-
Ízlés szerint gépsonka
-
Ízlés szerint trappista sajt
-
Ízlés szerint füstölt sajt
-
Ízlés szerint pizza szósz

A recept
A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizet, megvárjuk míg felfut az élesztő, majd a tejszínt és a tojást is belerakjuk.
Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd 45 percet kelesztjük.
Ha megkelt 8 db-ra vágjuk (kb. 18 g CH/db) és megformázzuk őket, aminek csak szeretnénk. Lásd a videóban.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, majd kb. fél órát kelesztjük.
Ha megkeltek lekenhetjük őket felvert egész tojással. És ha szeretnénk, akkor megszórjuk őket szezámmaggal vagy sajttal.
Közben előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütésen 180 C oC-ra, gőztér alkalmazásával.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük a péksütiket, ha már szép barna, akkor biztosan jó lesz.
Hidd el a kedvenceid lesznek ezek a diétás sós vendégvárók
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos Diéta – Kálci
diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek sós kategóriában



