
Diétás Pletzlach
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Számolás:
- 830 g lett a tészta teljes tömege, ami 215 g CH
- Egy kiszaggatott zsemle nyers tömege nálam kb 40 g lett, emiatt 40*215/830=10,4 g CH
- Erre jön a mák és a hagyma CH tartalma, így kb. 1,3 g CH-val nőtt zsemlénként a szénhidrát mennyisége
- Ez alapján kb 12 g CH van benne zsemlénként
Recept:
A lisztet összekeverjük a sóval és az édesítővel és mélyedést készítünk a közepére, ide morzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és beleöntjük az olajat.
Kidagasztjuk, hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta, majd 40 percet kelesztjük.
A kelési idő alatt olajon apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát (lemérjük a tömegét), majd egy nagy szájú pohárral kiszaggatjuk. (Lemérjük a tömegét ennek is, hogy számolhassunk vele)
Sütőpapíros tepsin kelesztjük 15-20 percig, majd megkenjük felvert egész tojással a tetejét.
Egy teáskanál vagy az ujjaink segítségével mélyedést csinálunk a közepére és ide kanalazzuk a kihűlt olajtól lecsöpögtetett hagymát, majd megszórjuk mákkal a tetejét.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra úgy, hogy egy edényben vizet rakunk a sütő aljába
Barnára sütjük a diétás pletzlach-okat.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



